Berkenslag

Iet giet oan

De Elfstedentocht……….? Nee, het Berkenslag tennistoernooi in Berkhout, dat gaat door. Na lang tafelen op anderhalve meter afstand, zijn wij samen met onze commissie, het bestuur en de KNLTB, tot de conclusie gekomen dat het u welbekende Slaaphuys Berkenslag tennis toernooi doorgang kan vinden.

Week 36 van dit jaar, wordt dus een week welke je toch weer in de agenda vrij moet gaan houden, om mee te kunnen doen aan ons mooie toernooi. Het wordt wel anders, dat wil zeggen, gewoon niet helemaal zoals u het van ons gewend bent, tja ook wij kunnen daar wij niet om heen. Helaas heeft het Corona virus, ondanks de versoepelingen, ons heel wat beperkingen opgelegd. Dat betekent dat het dit jaar ook vooral een verstandig toernooi wordt met weinig uitspattingen.

Toch gooien wij het balletje op en zetten ons toernooi open, het zal gaan om twee gewonnen twee sets met indien gelijke stand een super tie break als beslissende set. Een hand geven voor en na de wedstrijd wordt hem nog even niet, maar vriendelijk knikken mag altijd. Ook de high five is volgens het protocol niet de bedoeling, maar op een later moment een ansicht sturen naar je tennismaatje, dat hij of zij zo’n mooie bal heeft geslagen kan natuurlijk altijd (al wordt het zelf dichtlikken van de enveloppe afgeraden). De 1,5 meter afstand wordt tijdens de tenniswedstrijd zelf losgelaten, maar voorafgaande- en na afloop van de wedstrijd is het gewoon weer 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook op het terras en in de kantine zijn aanpassingen gedaan, looproutes gemaakt en zal het eventuele publiek ook rekening moeten houden met de onderlinge afstand.

Kortom wij doen ons uiterste best om er verstandig mee om te gaan…………, u toch ook?

Vanaf dit moment zijn de inschrijvingen geopend, deze zullen sluiten per 19 augustus. Twijfel niet langer en geef jezelf op!

https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/tournament?id=F670096B-7231-4D54-A81B-B74F45D492A9

Covid19: Bijna terug naar ‘normaal’ per heden

Belangrijk bericht voor alle leden!!

Bijna terug naar ‘normaal’ per heden 

 

Per 1 juli zijn er weer diverse versoepelingen doorgevoerd, een duidelijke stap voorwaarts in het weer openstellen van de vereniging. De kantine mag weer open en voor het spelen worden de maatregelen ook weer verder versoepeld. Dit alles nog wel met wel de stringente voorwaarde van het 1.5 meter afstand houden.

Fantastisch dat het weer mag, maar ook nu is ons op het hart gedrukt dat we ons wel ALLEMAAL aan de richtlijnen moeten houden. Hier wordt door de gemeente op toegezien. Wellicht ten overvloede, maar de verantwoordelijkheid voor het volgen van de regels (en ook aansprakelijkheid in geval van controle) ligt bij iedereen zelf!

Samenvattend:

 • Reguliere openingstijden weer van kracht;
 • Vooraf reserveren van de baan is niet meer verplicht;
 • Tijdens het spelen hoeft er geen anderhalve meter afstand gehouden te worden;
 • Voorafgaand en na afloop van het tennissen moet wel anderhalve meter afstand worden aangehouden (senioren / vanaf 19 jaar);
 • Toeschouwers op het park zijn weer toegestaan;
 • Gebruik kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen is weer toegestaan. Het advies blijft echter om thuis om te kleden en te douchen;
 • Kantine is na 1 juli weer open;
 • En we houden ons aan de overige richtlijnen zoals die in het protocol voor TV de Berk zijn beschreven.

Let op elkaar, blijf gezond!

 

Namens het Bestuur TV de Berk

Arjan de Wit

Contributie 2020, 3e en laatste termijn

Beste Leden,

Het incasseren van de derde en laatste termijn van de contributie voor het jaar 2020 zal 26 juni 2020 plaats vinden.

U hoeft verder geen actie te ondernemen, het bedrag van EUR 38,75 voor senioren en EUR 35,00 voor junioren zal door middel van automatische incasso afgeschreven worden. Dit bericht is ter kennisgeving.

Met vriendelijke groet,

Pieter Langenberg

We mogen weer!

Zin om gewoon weer eens lekker “ouderwets” een toernooitje te tennissen …. Dat kan.

Wanneer: Zondag 5 juli

Aanvang vanaf 14.00 uur.

Voor wie: Senioren leden (16 jaar en ouder)

Naast het feit dat wij als organisatie het heel leuk vinden om weer iets te organiseren waarbij we met elkaar kunnen sporten en napraten zal deze middag ook gebruikt gaan worden om te kijken of ons park 1,5 mtr proof is.

Er is een aangepaste opstelling in de kantine en ook buiten zullen er een aantal kleine aanpassingen worden gedaan. Dit alles om te kijken of de aanpassingen voldoen om bv eind Augustus weer het Berkenslag toernooi op ons park te kunnen gaan organiseren.

Wil je meedoen geef je dan voor 2 juli op door een e-mail te sturen naar tc@tvdeberk.nl

Uiteraard zullen we alle  (op 5 juli  geldende) regels/richtlijnen van het RIVM in acht nemen.

Hopelijk tot dan.

Sportieve groet,

De organisatie.

Baanreserveringen

Vanaf vandaag zal de baanreservering niet meer worden gepubliceerd op de site.

Wel blijft het verplicht om, als je wilt vrij tennissen, een baan te reserveren conform het protocol.

Reserveren om  vrij te tennissen kan dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur met uitzondering

van zondagochtend van 10.30 tot 12.30 uur (gereserveerd voor jeugd tot 12 jaar) en vrijdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur (gereserveerd voor jeugd van 12 tot 18 jaar)

Gezocht een nieuwe penningmeester

 

Helaas heeft Pieter Langenberg onlangs aangekondigd zijn werkzaamheden als penningmeester van TV de Berk te willen neerleggen. En om het nog erger te maken heeft Pieter ook besloten (tijdelijk gaan wij vanuit) te stoppen met tennis..

Voor dit laatste is geen vervanging mogelijk, voor het eerste wel. Pieter heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat we er financieel goed voorstaan en tevens onze zaken ‘op orde’ zijn. Wij zijn Pieter dankbaar voor wat hij heeft gedaan voor de club en vinden het jammer dat hij heeft besloten te stoppen. Tegelijkertijd kunnen we niet anders dan dit besluit te accepteren.

We zijn derhalve naarstig op zoek naar een opvolger! Ben jij die opvolger of ken jij die opvolger, laat het ons weten!

Wat ‘doet’ de penningmeester zoal?

 • Verzorgen van de administratie van de inkomsten en uitgaven
 • Het incasseren van de contributie
 • Versturen van de overige rekeningen (bijvoorbeeld de sponsoren)
 • Doen van betalingen namens de vereniging
 • Samen met het bestuur opstellen van het financiële jaarverslag voor de algemene ledenvergadering in het voorjaar
 • Deelnemen aan de periodieke bestuursvergadering

Heb je belangstelling of wil je een verdere toelichting. Schroom niet en neem contact op met Arjan de Wit (Voorzitter) of Menno Geertsma (Secretaris)

Alvast bedankt!

Groet,

Arjan de Wit

Voorzitter TV de Berk

Rookvrije generatie

Beste leden van TV de Berk.

Zoals vorig jaar al werd aangekondigd, vanaf 1-1-2020 richt TV de Berk zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein en kantine rookvrij maken.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?

Vanaf 1-1-2020  zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als TV de Berk onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven! 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat je, net als TV de Berk je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan het nieuwe beleid.

Met vriendelijke groet,

Bestuur TV de Berk