Historie

Historie

Al in 1980 voerde een groepje tennisliefhebbers actie om in Berkhout tennis mogelijk te maken.

Het zou tot 1984 duren voordat tennisvereniging de Berk officieel werd opgericht.
In eerste instantie werden de twee betonnen tennisbanen van camping Westerkogge gehuurd en werd de kantine daarvan ook gebruikt als thuishonk.
Het tennissen sloeg dermate aan dat dat tot overbezetting van de banen leidde, zodat er overleg met de gemeente volgde om een eigen complex te realiseren. De plek die toen werd gevonden was de huidige in het toen nog aan te planten “dorpsbosje”aan de Slagterslaan.

We schrijven het jaar 1987 toen werd gestart met de aanleg van drie tennisbanen en de fundering voor het eigen clubgebouw, dat daarvoor nog dienst deed als noodlokaal van de plaatselijke dorpsschool.

Begin 1988 werd het complex onder grote belangstelling feestelijk geopend en kon tennisminnend Berkhout zich op het eigen complex uitleven.

Dat het toendertijd nogal “kaal” was om het complex en zodoende de wind de grootste tegenstander was deed aan de spelvreugde niets af, sterker …. de vereniging groeide en groeide zodat in 1990 er een 4e baan en een oefenkooi werden gerealiseerd, enkele jaren later gevolgd door een heuse “mini-tennisbaan”.

Bekendheid bereikte de vereniging ook met het alom bekende “Berkenslag” dubbeltoernooi, welk jaarlijks begin september staat gepland.

Na diverse opknapbeurten werd in 2002 het plan geboren om het, inmiddels krakkemikkige, clubgebouw te vervangen.
Mede door de steun van de gemeente Westerkoggenland, en door de inzet van een enorme groep vrijwilligers, is er inmiddels een zeer fraai “chaletachtig” clubhuis gerealiseerd en is het hele park, met uitzondering van de banen, totaal gerenoveerd.
Medio 2003 werd het geheel officieel en feestelijk in gebruik genomen met aansluitend een week lang een zeer succesvol “buurttennis” toernooi.

Het jaar 2009 stond in het teken van het 25 jarig bestaan van TV de Berk, iets wat absoluut niet onopgemerkt voorbij is gaan.

Kortom, tennisvereniging de Berk is springlevend