Donderdagavond indeling

Beste tennissende Berkers,

De donderdagavond indeling is weer gemaakt en kunt u hier inzien.

Deze zal starten op donderdag 17 september.

De dinsdag er voor hebben we nog een racketavond.

Dit is voor geschikt voor iedere speelsterkte.

We maken een indeling om 19.00 uur en om 20.00 uur.

Graag uiterlijk de avond er voor aanmelden bij de TC.

Veel tennisplezier!

Technische Commissie,

Sander, Mary, Tom en Rixt

Berkenslag en Corona

Berkenslag toernooi

Geen kermis in Berkhout, geen lappendag in Hoorn, maar wel het Berkenslag toernooi! Vandaag gestart met een paar stevige buien, maar naar verwachting de komende week zonder regen en met vele mooie wedstrijden.

De hoop dat we inmiddels in de verleden tijd over Corona zouden praten is vervlogen. Het heeft de nodige brainstorm sessies gekost voor de commissie maar we hebben het toernooi op de agenda weten te houden. Dit gaat echter wel gepaard met de nodige maatregelen.

Alle spelers hebben bij de uitnodiging een overzicht van de getroffen maatregelen ontvangen. Voor de niet-spelers, de gewenste toeschouwers, onderstaand het overzicht van de van toepassing zijnde maatregelen:

 • Algemeen: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 37,5 C°), verlies van reuk/smaak.

 • Bij het betreden van het park worden verplicht uw contactgegevens genoteerd en worden, ter controle, enkele gezondheidsvragen gesteld
 • Houdt 1,5 meter afstand en geen handen schudden
 • Op het terras en in de kantine verplicht zitten (staand kijken niet toegestaan)
 • Enige uitzondering is het pad tussen baan 1 en 2, hier kunt u staand kijken naar de wedstrijden. Het is tegelijkertijd op deze plek niet toegestaan om iets te drinken / eten. Dit mag alleen op het terras (en voorzien van een zitplaats)!
 • Houdt ook bij het staand kijken 1,5 meter afstand van elkaar
 • Op het terras en in de kantine is het niet toegestaan om stoelen / banken / tafels te verplaatsen
 • Volg de aangegeven looproutes

Natuurlijk zouden we liever een Berkenslag spelen zonder al deze maatregelen. Het is echter geen keuze maar een verplichting, anders gezegd zonder maatregelen geen toernooi. Het dringende verzoek is dan ook om de regels en de aanwijzingen op te volgen.

Ik wens iedereen een goed, veilig, gezellig en sportief toernooi.

Namens het Bestuur TV de Berk

Arjan de Wit

Mededelingen van de Technische Commissie augustus 2020

De vakantie zit er voor de meeste mensen weer bijna op, van de RIVM mogen we weer tennissen dus de TC gaat diverse activiteiten weer oppakken, rekening houdend met de regels die door de overheid en de KNLTB  zijn opgesteld.

Dinsdag Koppelcompetitie (gehele jaar)

Eens in de twee weken een uur tennissen met je maatje, tegen andere koppels uit dezelfde poule. Na 6 speelronden promoveert nummer één. De laatst geëindigde degradeert. Hierna start de volgende ronde.

Alvast voor in de agenda de begin- en einddata van de diverse perioden:

Periode 1              7 januari                t/m 31 maart, deze ronde hebben we helaas niet kunnen afronden.

Periode 2              7 april                    t/m 30 juni, deze ronde hebben we helemaal niet gespeeld

Periode 3              29 september      t/m 22 december, indeling wordt gemaakt op basis van de indeling in Periode 1             

Mocht je je (alleen of met partner) op willen geven, stuur dan een email naar tc@tvdeberk.nl

Afmelden voor de koppelcompetitie kan ook via de email van de tc. Graag aan- of afmelden voor zaterdag 19 september.

Dinsdagavond 8 en 15 september, racketavond

Om weer een beetje op te starten, na Berkenslag, organiseren we 2 keer op dinsdagavond een racketavond i.p.v. de koppelcompetitie. Met deze avonden kun je voor je zelf testen of je al weer wat wedstrijden wilt tennissen en op het park wilt zijn met het aanhouden van de regels die door het RIVM en KNLTB zijn opgelegd.

We organiseren om 19.00 en 20.00 uur een ronde om te spelen.

Uiterlijk de avond van 7 september of 14 september opgeven hoe laat je wilt tennissen op respectievelijk 8 en 15 september. Ons email adres is tc@tvdeberk.nl.

Donderdagavond competitie (gehele jaar)

Eens in de twee weken een uur tennissen waarbij je elke keer met een andere medespeler speelt uit dezelfde poule, tegen twee tegenstander ook uit dezelfde poule. Vanaf heden wordt de inschrijving zonder tegenbericht verlengt voor de volgende ronde. Doe je nog niet mee maar lijkt het je wel leuk, geef je dan op door een mail te sturen naar TC@tvdeberk.nl of middels het inschrijfformulier. Graag uiterlijk dinsdag 8 september aan- of afmelden.

Deze competitie gaat weer starten op donderdag 17 september.

Koggenland Winter competitie

De vertegenwoordigers van de deelnemende verenigingen waren van plan om voor de zomer bij elkaar te komen voor overleg zodat de communicatie eerder op gang zou komen. De Covid-19 heeft hier een stokje voor gestoken, er is tot op heden ook nog geen overleg geweest, verwachting is dan ook dat we het dit tennisseizoen niet gaan oppakken. Vorig seizoen was er te weinig animo voor een competitie, volgend jaar maar weer!

Regio Winter Buiten Competitie KNLTB (november 2019 t/m maart 2020)

Afgelopen winter hebben twee damesteams meegedaan op de zondag met zeer goed resultaat. Het eerste team eindigde in een rechtstreeks duel, met een gelijk aantal punten bovenaan, maar het onderling resultaat gaf de doorslag waardoor De Berk 1, 2e is geworden, de meegenomen bloemen zijn uitgereikt aan de tegenstander.

Bij het tweede damesteam was het lang zeer spannend, uiteindelijk waren ze afhankelijk van een nog in te halen wedstrijd en zijn ze 1e geworden, bij aanvang van de Coronatijd dus de bloemen moeten nog uitgereikt worden. Gefeliciteerd: Doriene, Carolien, Ria, Astrid en Marijke!  

Opgave voor de nieuwe Regio Winter Buiten Competitie KNLTB (november 2020 t/m maart 2021) kan ook weer, zie voor de mogelijkheden m.b.t. onderdelen en data, de KNLTB website. De twee vaste teams hebben zich al opgegeven, andere teams is nog mogelijk tot 10 september. Opgave van teams graag via mary.koot@ziggo.nl met namen van de spelers, dag en onderdeel.

Clubkampioenschappen Dubbel (20 t/m 27 september)

Speel met een zelf gekozen partner wedstrijden tegen je clubgenoten met als doel clubkampioen te worden in jouw sterkte!

Deze week zal de inschrijving geopend worden, en zal de link via onze website te vinden zijn.

Voorjaar/ Najaars Competitie KNLTB 2020

Door Corona is de hele voorjaarscompetitie niet doorgegaan, de bond heeft alles omgezet naar een najaarscompetitie, van de 7 voorjaarsteams, hebben 5 teams aangegeven dat ze deze ook willen gaan spelen in het najaar, met 1 nieuw team erbij. Vanaf dinsdag 8 september wordt er dus weer competitie gespeeld, 1 damesteam op de dinsdag (in de ochtend), 3 damesteams en 1 herenteam op de vrijdagavond en 1 mixteam op de zaterdag (2 herenteams hebben dus geen gebruik gemaakt van de omzetting). De indeling met aanvangstijden staan inmiddels op de KNLTB site, de captains zijn per mail geïnformeerd.

Op  vrijdagavond 11, 18, 25 september en op 2, 9, 16 en 23 oktober kan er NIET vrijgespeeld worden i.v.m. competitie! Op de zaterdagmiddagen en zondagochtenden (jeugd) van dezelfde weken, beperkt.

De Technische Commissie

Sander Stolk, Mary Koot, Rixt Adema, Tom Boterman.

Voor in de agenda én aan de wand:

 

Activiteiten TV de Berk Senioren:

Wanneer:

Regio Winter Buiten Competitie KNLTB

 

Winter 2020-2021: november t/m maart

Clubkampioenschappen Enkel

 

9 t/m 15 maart

Clubkampioenschappen Mixdubbel

 

15 t/m 22 maart

Najaars Competitie KNLTB

 

8 sept t/m 23 oktober

Invitatie toernooi

 

13 juni

Berkenslag

 

29 augustus  t/m 6 september

Clubkampioenschappen Dubbel

 

20 t/m 27 september

Bock en Geiten toernooi

7 november

 

 

Covid19: Bijna terug naar ‘normaal’ per heden

Belangrijk bericht voor alle leden!!

Bijna terug naar ‘normaal’ per heden 

 

Per 1 juli zijn er weer diverse versoepelingen doorgevoerd, een duidelijke stap voorwaarts in het weer openstellen van de vereniging. De kantine mag weer open en voor het spelen worden de maatregelen ook weer verder versoepeld. Dit alles nog wel met wel de stringente voorwaarde van het 1.5 meter afstand houden.

Fantastisch dat het weer mag, maar ook nu is ons op het hart gedrukt dat we ons wel ALLEMAAL aan de richtlijnen moeten houden. Hier wordt door de gemeente op toegezien. Wellicht ten overvloede, maar de verantwoordelijkheid voor het volgen van de regels (en ook aansprakelijkheid in geval van controle) ligt bij iedereen zelf!

Samenvattend:

 • Reguliere openingstijden weer van kracht;
 • Vooraf reserveren van de baan is niet meer verplicht;
 • Tijdens het spelen hoeft er geen anderhalve meter afstand gehouden te worden;
 • Voorafgaand en na afloop van het tennissen moet wel anderhalve meter afstand worden aangehouden (senioren / vanaf 19 jaar);
 • Toeschouwers op het park zijn weer toegestaan;
 • Gebruik kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen is weer toegestaan. Het advies blijft echter om thuis om te kleden en te douchen;
 • Kantine is na 1 juli weer open;
 • En we houden ons aan de overige richtlijnen zoals die in het protocol voor TV de Berk zijn beschreven.

Let op elkaar, blijf gezond!

 

Namens het Bestuur TV de Berk

Arjan de Wit

Contributie 2020, 3e en laatste termijn

Beste Leden,

Het incasseren van de derde en laatste termijn van de contributie voor het jaar 2020 zal 26 juni 2020 plaats vinden.

U hoeft verder geen actie te ondernemen, het bedrag van EUR 38,75 voor senioren en EUR 35,00 voor junioren zal door middel van automatische incasso afgeschreven worden. Dit bericht is ter kennisgeving.

Met vriendelijke groet,

Pieter Langenberg