VOORJAARS COMPETITIE 2022

Jaarlijks doen er zo’n 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: De KNLTB Voorjaarscompetitie. Ruim 200.000 competitiespelers strijden met hun team voor de winst.

In het kort

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team, bestaand uit minstens vier spelers, treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Op dit moment is er weinig tennis op ons park maar we gaan ervan uit dat er in het voorjaar weer volop getennist kan worden.

De vrijdagavond wordt steeds populairder daarom heeft de KNLTB besloten om terug te gaan naar 5 speeldagen met een totale lengte van 10 weken competitie. Op de vrijdagavond wordt er dus om de week gespeeld, zie ook het pdf: AANBOD KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 Noord-Holland.

Zie voor de speeldata het pfd: DATA KNLTB COMPETITIE VOORJAAR 2022, kijk ook goed naar de inhaaldagen.

Inschrijven voor de diverse competities kan tot 3 januari 2022, de kosten per team zijn 75 euro (vrijdagavond lager, bestuur moet het bedrag nog vaststellen), ieder team ontvangt 6 doosjes met ballen voor de thuiswedstrijden.

Opgave graag per team, per mail naar mary.koot@ziggo.nl met vermelding van namen teamleden, aanvoerder met 06 nummer en met vermelding van dag en onderdeel (dus bijvoorbeeld vrijdagavond DD17+).