Covid: Aangepaste regels per 16 maart 2021

&&

Aangepaste regels per 16 maart 2021

Het kabinet heeft afgelopen maandag aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Er wordt weer iets meer ruimte geboden aan het buiten sporten voor volwassenen.

Vanaf 16 maart 2021 mogen ook volwassenen vanaf 27 jaar weer buiten sporten met 4 personen op een baan. Voorwaarde is wel dat de spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was het sproten al weer toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.  

Voor de voorjaarscompetitie geldt dat de start voorlopig is uitgesteld tot mei 2021. Uitzondering is de competitie voor de juniorleden, deze gaat wel ‘gewoon’ van start.

Samenvattend:

  • Vrijspelen is weer toegestaan met maximaal 4 personen per baan;
  • Alle vormen van competitie, toernooien en andere wedstrijden voor volwassenen vanaf 27 jaar zijn niet toegestaan;
  • Tennislessen zijn toegestaan, voor volwassenen vanaf 27 jaar echter beperkt tot 4 spelers per baan (exclusief trainer);
  • Ongewijzigd geldt dat je kort voor aanvang van het vrijspelen / les het park op gaat & na het spelen zo snel mogelijk weer verlaat (nazitten is dus niet toegestaan);
  • Toeschouwers op het park zijn niet toegestaan;
  • De kleedkamers, de kantine en het terras zijn gesloten. Toiletten zijn alleen geopend voor noodgevallen. Verkleden op het park is niet toegestaan.

Laten we hopen dat dit de eerste stap is in de richting van een ‘normaal’ seizoen!

Naast het bovenstaande is er nog een bijzonderheid te melden. Komende woensdag is onze kantine sinds lange tijd weer  open, deze keer echter niet als kantine maar als stembureau voor de gemeente Koggeland. Op deze dag zijn de tennisbanen gewoon toegankelijk, spelen en stemmen kunnen worden gecombineerd.  

Let op elkaar, blijf gezond!

Namens het Bestuur TV de Berk

Arjan de Wit